Чт, 2024-04-25, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
Що працюватиме та за якими правилами - Київська область послаблює карантин
Інші останні Новини з регіонів України

Київська область послаблює карантин: що працюватиме та за якими правилами?

Київська область із 26 травня послаблює карантинні обмеження.

«З вівторка будуть дозволені, але за дотримання вимог, пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні», – заявив на брифінгу у понеділок, 25 травня, т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Чиновник наголосив, що в транспорті «кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння».

Основні правила роботи транспорту, за словами Володіна, такі: перед початком зміни салони повинні дезінфікувати, а водії мають проходити температурний скринінг. Відстань між водієм і пасажирами має становити не менше метра або повинен бути захисний екран. Водій та пасажири зобов’язані бути в масках.

Крім відновлення роботи громадського транспорту, на Київщині дозволили відкривати дитячі садки та готелі – за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених МОЗ.

«Можуть проводитися спортивні заходи – без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ», – додав чиновник.

Також, за його словами, дозволені релігійні заходи – за умови перебування в приміщенні людей із розрахунку одна особа на 10 кв м. У церквах має бути облаштоване місце для обробки рук. На вході повинен проводитися температурний скринінг. Усі присутні повинні носити маски.

«Це рішення не остаточне. Київська облдержадміністрація продовжує моніторити ситуацію щоденно. І в разі, якщо захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть бути посилені», – підкреслив Володін.

Нагадаємо, епідемічну ситуацію із захворюваності на коронавірус характеризують три показники: інцидентність, завантаженість ліжок, охоплення тестуванням.

“На сьогодні у Київській області маємо такі показники: інцидентність – 11,94, завантаженість ліжок – 19,03%, середня кількість ПЛР-тестувань – 19,34. Цифри ці отримали рано-вранці та оперативно провели засідання комісії ТЕБ і НС”, – повідомив очільник Київської ОДА.

За даними Київського обласного лабораторного центру, в області 25 травня офіційно підтверджено 1437 випадків захворювання на коронавірус (у т.ч. 116 дітей та 247 медпрацівників (за весь період)).

Нових випадків за останню добу – 18, повідомляє на своїй сторінці у Facebook Київська обласна державна адміністрація.

За період із 14 березня всього до Київського обласного лабораторного центру надійшло 4220 підозр на COVID-19. За останню добу отримано 30 повідомлень про підозру.

Встановлено медичне спостереження за 6460 контактними особами.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 25 травня в Україні зафіксовано 21 245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 623 летальні, 7234 пацієнти одужали.

Загалом захворіли 1546 дітей та 4112 медиків. За добу зафіксовано 259 нових випадків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 780 | Додав: adminA | Теги: якІ правила, Карантин, Київська область | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]