Ср, 2024-04-24, 02:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Що спонукає автовласника встановлювати шумоізоляцію?
Інші останні Новини України

авто шумоізоляція Перш ніж приступити до детального розгляду всіх переваг шумоізоляції, багатьом з нас варто вивчити причини, що штовхають на виконання подібної роботи. Насправді факторів, що змушують власника встановлювати шумку на авто, не так багато. Але кожен із цих факторів здатний спричинити водієві масу незручностей.

Насамперед, це боротьба з джерелами шуму. Всім нам добре відомо, на що здатні деренчання та скрипи всередині салону автомобіля. Поїздивши в таких умовах тиждень-два, навіть у спокійного водія може порушитися нервова система. По-друге, своє слово в комфорті при керуванні завжди позначають зовнішні шуми: переважна більшість водіїв скаржаться на наявність шуму, що походить від шипованих шин. Не варто забувати і про вібрацію, яка є далеко не останньою причиною монтажу шумоізоляції в салон автомобіля.

Шумоізоляція авто: вибираємо матеріал правильно

Досить часто у розмовах власників автомобілів заходять дискусії про те, який матеріал вибрати для усунення звуків усередині салону машини. При цьому всіх власників авто можна умовно розділити на 2 групи: ті, хто воліє позбавитися сторонніх звуків в салоні автомобіля за допомогою войлоку для авто (автоповсті), і ті, хто залишається вірним старому доброму сплену. У чому різниця між двома найбільш популярними ізоляторами шумів? По-перше, вони різняться між собою за структурою. Сплен має нескладну структуру, в основі якої стоїть спінений пінополіетилен.

Автовойлок (повсть) бренду Vibrofiltr - складніший варіант шумоізоляції автомобіля, структура якого складається з декількох пористих шарів. Тому можна сміливо стверджувати, що повсть за рахунок свого складу має вищі звукоізоляційні характеристики.

Другий фактор, який стоїть між спленом і повстю - початкове призначення. Багато фанатів сплена стверджують, що повсть не може бути використана для приглушення шумів, так як створювалася для застосування в будівництві. Однак чи це так насправді? Цей матеріал дійсно використовують у будівельних цілях, проте добре відомо, що будівельна та автомобільна повсть – це дві різні речі. Вони відрізняються між собою характеристиками, структурою та вартістю. До того ж, не варто забувати, що сплен спочатку був створений для застосування з метою ремонту житлових приміщень. Про це, звичайно ж, фанати сплену замовчують.

Войлок (повсть) для приглушення шумів в автомобілі: причини успіху

За допомогою нескладних прикладів ми переконалися в тому, що саме повсть на сьогоднішній день впевнено лідирує у списку шумоізоляторів для автомобіля. Як працює цей матеріал? Як було розглянуто вище, повсть користується успіхом завдяки пористо-шаруватій структурі. Іншими словами, матеріал не просто відображає внутрішні та зовнішні звукові хвилі в авто, а повністю поглинає їх. За цю особливість матеріалу відповідає нижній його шар, який має достатню твердість, щоб гасити сторонні звуки.

авто шумоізоляція

Сьогодні в магазинах товарів для авто можна знайти масу вже готових комплектів повсті, які необхідно тільки купити та постелити у проблемних місцях салону автомобіля. Однак набагато дешевше покупцю обійдеться покупка "нерозфасованого" матеріалу. Іншими словами, шумоізоляція, що не йде комплектами, коштуватиме в 2 рази дешевше. Але тут є один аспект. Щоб купити такий матеріал для свого авто, необхідно знати про його класифікацію.

Як імпортна, так і вітчизняна шумоізоляційна повсть поділяють на кілька типів:

  • технічна повсть жорсткої структури з досить великими ворсинами;
  • спеціальний акустичний матеріал, товщина якого не менше 2 см;
  • синтетичний матеріал зі складною структурою в кілька шарів та мембраною для більш ефективної звукоізоляції.

Маючи в арсеналі ці знання, купити повсть для ліквідації сторонніх шумів усередині салону автомобіля може кожна людина. Єдине, що варто зробити заздалегідь, це визначити рівень проблеми у салоні авто. Так, якщо проблеми з проникненням шумів дійсно великі, краще віддати перевагу матеріалу 3 типу. Якщо проблеми незначні, то цілком розумно обмежитися повстю першого чи другого виду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 390 | Додав: admin | Теги: автовласник, авто, шумоізоляція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]