Сб, 2024-04-27, 02:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Що заявили Байден, Джонсон і Шольц - переговори лідерів Заходу про війну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Війну росії проти України обговорив 19 квітня президент США Джо Байден зі світовими лідерами.

До відеоконференції приєдналися союзники України, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберг, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, очільник Європейської ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, президент Польщі Анджей Дуда, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр Великої Британії Борис Джонсон, прем'єр Італії Маріо Драгі, прем'єр Японії Кісіда Фуміо та прем'єр Канади Джастін Трюдо.

Британський прем'єр назвав малоймовірним дипломатичне врегулювання ситуації в Україні. Про це пишуть ЗМІ.

Я запропонував, щоб наша довгострокова мета полягала у посиленні і зміцненні України до такого рівня, щоб росія ніколи не наважилася напасти знову, — зазначив Джонсон.

Британський прем'єр повідомив, що Лондон надасть Києву більше артилерійської зброї, оскільки конфлікт з росією переходить у нову фазу.

Це стане артилерійським конфліктом, їм (Україні) потрібна більша кількість артилерії, це те, що ми будемо їм надавати. На додачу до багатьох інших форм підтримки, — сказав Джонсон.

Важливу заяву зробив також канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він допустив можливість у рамках «Великої сімки» надати Україні 50 млрд євро фінансової підтримки. За підсумками переговорів із лідерами західних країн Шольц також озвучив наступне:

  • НАТО безпосередньо не втручатиметься у війну рф проти України;
  • Берлін досяг межі в тому, що може постачати Україні із запасів своїх Збройних сил (подальші поставки можливі через закупівлю зброї у ВПК Німеччини — йдеться про протитанкове та протиповітряне озброєння);
  • не можна допустити перемоги росії в Україні;
  • нав’язаний путіним світ є неприйнятним.

Західні лідери погодилися з необхідністю посилити тиск на росію та посилити міжнародну ізоляцію москви після її вторгнення в Україну. Про це йдеться у заяві італійського уряду.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, ще сім літаків США з допомогою для ЗСУ вирушать до Європи у найближчі 24 години. Також американська компанія AeroVironment передає Україні понад 100 безпілотних систем Quantix Recon

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 372 | Додав: adminA | Теги: Джонсон і Шольц, переговори, війна, україна, Байден | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]