Пт, 2024-03-29, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
Щоб зупинити "відтік мізків" Польща скасувала податок для молоді
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща скасувала податок для молоді, щоб зупинити "відтік мізків"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький пояснив, що уряд скасував податок на доходи фізичних осіб для молоді, щоб зупинити "відтік мізків" з країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це глава польського уряду розповів у інтерв’ю СNN.

"Ми хочемо, щоб молоді люди залишилися в Польщі. Ми хочемо, щоб вони швидко знайшли роботу, отримали професійний досвід, а не емігрували. Ми не хочемо бути державою, яка старіє та вмирає, ми хочемо бути державою з майбутнім. Саме тому ми ухвалили таке рішення", - зазначив польський прем'єр.

1 серпня у Польщі набув чинності закон про нульову ставку податку на доходи фізичних осіб для молоді віком до 26 років. За оцінками, пільгою можуть скористатися приблизно 2 млн молодих поляків.

"За це, звичайно, доведеться заплатити з нашого бюджету. Однак наш бюджет дуже близький до балансу. Таким чином, нам вдасться покрити ці витрати, але для мене це в першу чергу великі інвестиції в майбутнє нашої країни", - сказав Моравецький.

"1,5-2 мільйони людей залишили Польщу після нашого вступу в ЄС в 2004 році, і ця кількість дорівнює сучасному населенню Варшави. Ми повинні зупинити це явище. Ми повинні якось переломити цю тенденцію, і це те, чим ми займаємося протягом декількох років", - додав глава уряду Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 581 | Додав: adminA | Теги: відтік мізків, Польща, податок для молоді | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]