Чт, 2024-04-18, 05:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
Сицилія обирає губернатора - репетиція парламентських виборів в Італії
Інші останні Новини Європейського Союзу

В неділю на Сицилії відбуваються вибори нового губернатора регіону – це останнє важливе голосування, яке називають "генеральною репетицією" перед загальнонаціональними парламентськими виборами наступного року в Італії.

Про це повідомляє Reuters.

За пост очільника регіону борються п’ять кандидатів, головна боротьба розгорнулась між єдиним кандидатом від правоцентристів Нелло Музумечі та представником популістського євроскептичного руху "П’ять зірок" Джанкарло Канчеллері.

Перемога Музумечі, якого підтримує партія екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі, відновить традиційний політичний порядок на острові після чотирьох років правління лівоцентристської адміністрації.

Берлусконі, якого вважали "політично мертвим" після серії скандалів та операції на серці, сподівається з перемогою на Сицилії повернути собі лідерство у національній гонці.

З іншого боку, якщо перемогу здобуде кандидат від руху "П’ять зірок", то євроскептики отримають свою першу регіональну адміністрацію, а тому зміцнять позиції напередодні національних виборів весною.

Керівній в країні Демократичній партії не вдалося домовитися з лівими щодо єдиного кандидата. Тому від демократів за пост губернатора побореться Фабріціо Мікарі, а від лівих - Клаудіо Фава.

Право голосу мають 4 мільйони сицилійців.  Результати екзит-полів будуть оприлюднені після десятої вечора за місцевим часом. Підрахунок голосів розпочнеться в понеділок вранці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: губернатор, вибори, сицилія, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]