Чт, 2024-04-25, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Сили АТО "втихомирили" бойовиків на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу один український військовослужбовець загинув і один зазнав поранення. Про це сьогодні, 17 листопада, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

На луганському напрямку противник вів вогонь переважно в Попаснянському районі між 20.00 і 22.00, при цьому застосовуючи важке озброєння.

Крім того, дві провокації зафіксовані на сході Станично-Луганського району, біля українсько-російського кордону.

Всього за добу на луганському напрямку зафіксовано 8 випадків порушення режиму припинення вогню, половина з них - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку в Авдіївській промзоні вчинено два дуже тривалих обстріли. Противник застосував міномети і бронетехніку. По одному обстрілу зафіксовано в Луганському, Новгородському і Опитному.

Всього за добу на цьому напрямку було 8 обстрілів, 3 з них - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку, за словами спікера Міноборони, бойовики випустили по позиціях українських військових 60 мін і 14 снарядів. Окупанти обстрілювали Мар'їнку та Докучаєвськ. Сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Всього на цьому напрямку за добу зафіксовано 24 обстріли, 7 з них - із застосуванням важкого озброєння.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

3 листопада місія ОБСЄ повідомила, що ситуація на сході України значно погіршилася, а кількість обстрілів зросла на 40%.

ОБСЄ зафіксувала рекордну кількість обстрілів з початку року

ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає "Українська правда".

"Це значне драматичне зростання кількості обстрілів минулого тижня. Це найбільше зростання за весь період цього року", - сказав він.

Він розповів, що спостерігачі на власні очі бачили загиблих людей та поранених.

"Насилля, що ми бачили цього тижня, – безумство, і воно має бути зупинено", - заявив заступник голови СММ ОБСЄ.

Хуг продемонстрував графік, на якому видно, що крива кількості обстрілів різко зросла. При цьому 2/3 обстрілів були здійснені із забороненої зброї.

За даними ОБСЄ, порівняно із минулим тижнем кількість обстрілів зросла фактично на 150%. Так, було зареєстровано 2148 вибухів від артилерійських снарядів, 130 із зенітних установок і 55 з мінометів. Більшість із цих вибухів відбувається довкола густозаселених зон.

За словами Хуга, біля Веселогорівки, Калинового, Троїцького зафіксовані особливо суворі нічні обстріли із зенітних і мультиракетних комплексів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, бойовики, Маріупольський напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]