Сб, 2024-04-20, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:21
Синоптики повідомили, якою буде зима
Інші останні Прогноз погоди

синоптик прогноз погода зима Різке похолодання прийде в Україну вже через кілька днів. У неділю в Карпатах очікують сніг та заморозки – до -1°С. За народними прикметами, на Покров можна визначити точний прогноз погоди на місяці вперед.

Ще кілька днів ми будемо гуляти в теплих сонячних променях. Однак далі нас чекають холодні дні та ночі, можливий дощ з мокрим снігом. Цими вихідними українці відчують наближення зими. Тому з шафи доведеться діставати куртки та пальта.

Першими,17-го жовтня, мороз зустрінуть Рівненська область та Волинь. А вже в понеділок холодне повітря дійде до центральних областей.

"Це зниження температури, яке досягне позначки плюс 8 градусів, це середня добова. У Карпатах, на високогір'ї Карпат, буде спостерігатися мокрий сніг, це вже навіть там 16-17 числа", – розповів синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик.

А ось в містах запорошить нескоро.

"Найближчим часом сніг не слід очікувати, що він десь, особливо навіть сніговий покрив. Якийсь сніг, можливо, навіть буде десь пролітати, ну це так, щоб чисто побачити, що він є", – пояснює фахівець.

На Покрову традиційно визначали, якою буде зима і скільки вона триватиме. Народний синоптик Володимир Деркач запевняє: в листопаді повернеться бабине літо.

"А далі такими маленькими кроками буде йти до сильнішого похолодання, яке буде на останній декаді листопада", – прогнозує Деркач.

Грудень не буде холодним. Ближче до новорічних свят навіть потеплішає.

"Перед Новим роком там невелике зниження температури, невеликі опади, можливо у формі снігу. Але взимку до Нового року сильного не очікуємо", – запевняє народний синоптик.

Чи будуть морози і хуртовини після Нового року – синоптики поки не беруться прогнозувати.

Нагадаємо, в Карпатах, на горі Піп Іван Чорногірський, яка розташована на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей, пішов сніг.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 793 | Додав: admin | Теги: зима, прогноз, Синоптик, погода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]