Чт, 2024-04-25, 11:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Сказала, чи вважає винним Порошенка Венедіктова
Інші останні Кримінальні новини

Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова відповіла на запитання, чи вважає винним п'ятого президента Петра Порошенка за звинуваченнями у так званій вугільній справі. Про це повідомляють ЗМІ.

"Людина вважається винною лише за рішенням суду", – наголосила Венедіктова.

Вона нагадала, що 11 лютого оскаржують рішення суду про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання як сторона обвинувачення, так і сторона захисту. Тому Венедіктова, як генеральна прокурорка, не може давати юридичну оцінку діянням п’ятого президента, оскільки слідство все ще триває.

Вона наголосила, що здійснюється аналіз подій 2016 року – дій Петра Порошенка, тодішнього складу Ради національної безпеки та оборони, міністрів тощо.

"Але мені здається, що в матеріалах справи як раз ця оцінка прослідковується", – наголосила очільниця Генеральної прокуратури.

Вона наголосила, що з 16 року з боку представників оперативних органів відбувалася систематична документація усіх дій, здійснених по так званій вугільній справі, зокрема, оприлюднені командою журналістів з Bihus.Info “плівки Медведчука”. Одначе, значну частину матеріалів не бачила навіть сторона захисту – для публіки вони будуть розкриті в повному обсязі вже після закінчення слідства.

"Ми говоримо тільки про доведеність, аргументованість і законність підозри", – наголосила Ірина Венедиктова, додавши, що не може розкрити значну частину матеріалів справи, оскільки є таємниця слідства.

Генпрокурорка наголосила, що за “вугільною справою” найближчим часом пролунають нові обвинувачення стосовно фігурантів справи, про кого йдеться – уточнювати відмовилася.

Офіс генерального прокурора та Державне бюро розслідувань підозрюють Петра Порошенка у вчиненні злочинів, передбачених статтями 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (Сприяння діяльності терористичних організацій) Кримінального кодексу України. Слідство вважає, що під час виконання повноважень президента високопосадовець поставив Україну в енергетичну залежність від РФ та підконтрольних їй ватажків псевдореспублік, шляхом придбання вугілля у 2014-2015 роках.

11 лютого відбудеться розгляд скарги на запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту Петру Порошенку. Суд розпочнеться об 11:00, але вже о 8 ранку були сутички.

Нагадаємо, адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що у справі проти його підзахисного задіяний слідчий, який в часи президента-втікача Віктора Януковича фальсифікував кримінальні справи за мітинг у Межигір’ї.

Бізнесмен Сергій Кузяра, який з 2014 року був одним з найактивніших організаторів постачання вугілля з Росії та ОРДЛО, заявив, що вугільна справа проти Петра Порошенка – відкрита маніпуляція фактами, а слідство вимагало від нього будь-яких, навіть неправдивих, свідчень проти п’ятого президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 425 | Додав: adminA | Теги: венедіктова, вина Порошенка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]