Пт, 2024-03-29, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
Соціалістичну партію України суд заборонив
Інші останні Політичні новини

Восьмий Апеляційний суд міста Львова заборонив діяльність соціалістичної партії України. Майно політсили і всіх її організацій буде передано державі.

Рішення Львівського адмінсуду може бути оскаржене у Верховному суді.

Доводи СБУ та Міністерства юстиції проти Соціалістичної партії полягали в антиукраїнській та проросійській діяльності та висловлюваннях останніх трьох керівників партії, насамперед Іллі Ківи.

Зокрема згадувалося про привітання Ківою керівника кремля володимира путіна з днем народження, ідеалізацію ним діяльності президента росії, а також справу про державну зраду Ківи.

Зазначимо, соціалістична партія - одна з найстаріших політичних сил незалежної України. З заснування в 1991 році і до 2010 року її очолював Олександр Мороз.

Нагадаємо, соціалістична партія - вже сьома заборонена політсила, яку Мінюст вважає проросійською. До цього суд заборонив партії "Опозиційний блок", "соціалісти", "справедливості і розвитку", "Наш", "Держава" і "Блок Володимира Сальдо".

Раніше глава Мін'юсту Денис Малюська заявив, що цього тижня можуть заборонити ще дві партії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 441 | Додав: adminA | Теги: заборона, Суд, соціалістична партія України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]