Чт, 2024-03-28, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Спільний кластер створять оборонні підприємства Україна та Чехія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна чехія Оборонні підприємства України і Чехії створять спільний оборонний кластер.

Про це йдеться у спільній заява Укроборонпрому та Міністерства оборони Чехії, оприлюдненій на Телеграм-каналі державного концерну.

Як зазначається, ДК "Укроборонпром" та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міністерстві оборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру згідно з досягнутими минулого тижня домовленостями між Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою.

"Створення оборонного кластеру передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів (як на наявних потужностях, так і на новостворених у безпечних місцях), розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів", – йдеться у заяві.

Зазначається, що для реалізації цих планів залучатимуть провідні українські та чеські оборонні підприємства, а також міжнародних фінансових донорів.

"Чеська Республіка стане надійним промисловим тилом для української оборони та всього оборонно-промислового комплексу", – зауважив заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 274 | Додав: admin | Теги: підприємство, Чехія, кластер, оборонне, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]