Чт, 2024-04-18, 07:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:45
Спільно з інструкторами НАТО Збройні сили України провели збори
Інші останні Новини України

Проводиться оперативний збір з керівним складом Командування із залученням представників органів військового управління ЗС України, а також інших складових сектору оборони та безпеки.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Метою цього заходу є підтримання індивідуальних спроможностей, формування необхідного рівня теоретичних знань, умінь та фахової майстерності під час планування застосування, всебічного забезпечення угруповань військ та управління ними у ході ведення операції Сил оборони, – йдеться у повідомленні.

– Система військового управління має забезпечувати ефективне та безперервне управління військами, а також оперативне реагування на виклики й загрози в сучасному безпековому середовищі у мирний час, під час особливого періоду та за умов введення воєнного стану, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Цього разу до проведення оперативного збору також запрошені представники держав-членів Північноатлантичного альянсу, а саме – Збройних Сил Великої Британії.

Серед лекторів – представники Корпусу швидкого реагування НАТО бригадний генерал Метью Джон Бірч і полковник Рой Натараян, а також представник операції «Орбітал» майор Вільям Росс.

Повідомляється, що учасники збору додатково вивчатимуть основні принципи керівництва, прийняті у державах-членах Альянсу, відповідні стандарти та штабні процедури НАТО у процесах планування та управління Силами оборони.

За результатами проведених заходів оперативної підготовки будуть сформовані дієві пропозиції щодо узгодження й імплементації процесів та форматів планування й управління, прийнятих у державах-членах НАТО, у подальшій діяльності Командування об’єднаних сил ЗС України.

В повідомленні додають, що одразу по завершенню оперативного збору буде проведено навчання з питань оборонної тематики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 469 | Додав: adminA | Теги: Збройні Сили України, збори, інструктори НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]