Пт, 2024-03-29, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Спостерігається пилова буря в Україні, в Києві перевищення концентрації пилу в повітрі - КМДА
Інші останні Столичні новини - новини Києва

За даними космічних спостережень, над лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю. "Астраханський суховій", що зачепила Київ і спричинила підвищені показники пилу на постах моніторингу, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Так, за результатами моніторингу якості повітря за 22 червня 2021 року на двох автоматизованих постах спостереження у Києві було зафіксовано підвищення концентрацій пилу (тверді речовини фракцій РМ 2,5 та РМ 10): пост спостереження № 4 (вул. Вербицького 26) у Дарницькому районі; пост спостереження № 8 (Харківське шосе, 7/1) у Дніпровському районі.

За період з 14 до 22 червня 2021 р., за даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, середньодобова температура в Києві підвищилася з 18 ℃ до 25,2 ℃. Такі погодні умови призводять до смогу, який спостерігають кияни.

"За таких умов фахівці рекомендують населенню, яке належить до групи ризику (хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції, захворювання серцево-судинної системи), утриматися від перебування на вулиці, зачинити вікна. Якщо є нагальна потреба вийти на вулицю, слід узяти з собою чисту воду та захист для дихальних шляхів", - рекомендують у КМДА.

Зазначається, що шкідливі речовини накопичуються з більшою або меншою інтенсивністю в атмосфері міста залежно від метеорологічних умов: температури повітря, швидкості вітру й атмосферного тиску.

"В атмосфері постійно відбувається перемішування повітря – так звана турбулентна дифузія. Вона виникає завдяки різким змінам швидкості вітру, концентрацій речовин тощо. Завдяки змішуванню шкідливі речовини не тільки переносяться вітром за межі міста, а й підіймаються у верхні шари атмосфери. Якщо температура повітря стрімко зростає, то це перешкоджає перемішуванню шарів повітря – гаряче повітря не дає забруднювальним речовинам підійматися вгору", - йдеться в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: україна, концентрація пилу в повітрі, КМДА, пилова буря, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]