Пт, 2024-04-26, 22:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
США в ОБСЄ - "Кожна смерть, кожне поранення, кожне руйнування інфраструктури на сході України - прямо спричинені Кремлем"
Інші останні Іноземна преса про Україну

Через два місяці після безпрецедентного з часу вторгнення 2014 у році накопичення своїх воєнних сил в окупованому Криму та неподалік східних кордонів України, Росія і досі не надала Заходу пояснень своїх дій.

І хоча Москва передислокувала свої війська й техніку, її присутність у регіоні продовжує бути посиленою. Про це на засіданні Постійної ради ОБСЄ повідомив в. о. керівника із політичних питань місії США в ОБСЄ Лейн Дарнелл Бал, пише Голос Америки.

"Кожна смерть, кожне поранення, кожне руйнування інфраструктури на сході України - прямо спричинені Кремлем", - , - сказав Бал, "Замість того, щоб робити серйозні спроби вирішити конфлікт, який вони почали, Росія продовжує наполягати на одних і тих самих словах, відкидаючи свою роль як агресора й роздмухуючи фантазії про "іноземних господарів" та "державні перевороти".

За словами Бала, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує повідомляти про "хитку й турбуючу" ситуацію на Донбасі, і минулого тижня зафіксувала понад тисячу порушень режиму припинення вогню. Також спостерігачі відзначають регулярні випадки обмеження їхнього пересування з боку проросійських військ.

Бал підкреслив і погіршення ситуації із правами людини в окупованому Криму, зокрема, щодо кримських татар, яких залякує, затримує та арештовує окупаційна влада. Під "особливим ризиком" також етнічні українці та журналісти.

"Ми закликаємо Росію припинити цькування кримських татар, етнічних українців та інших й закликаємо випустити всіх українських політичних в'язнів [...] припинити їхню окупацію Криму, забрати усі війська і техніку із території України, дотримуючись їхніх зобов'язань, зазначених у Мінських домовленостях", - сказав Бал.

"США цілковито підтримують суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води. Ми не визнаємо й ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму Росією. Ми приєднуємось до наших європейських партнерів у підтвердженні наших посилених санкцій проти Росії через дії в Україні, які залишаться у силі, допоки Росія повністю не виконає Мінські угоди й не поверне Україні повний контроль над Кримом".

Нагадаємо, напередодні, під час прес-конференції за результатами зустрічі із президентом США Джо Байденом російський лідер Володимир Путін, зокрема, заявив, що у Росії нібито є лише одне зобов'язання щодо України - сприяти реалізації Мінських домовленостей.

"Ми проводимо навчання на своїй території, так само як Сполучені Штати проводять багато навчань на своїй території. Але ми не проводимо навчань, підтягуючи свою техніку і особовий склад до державних кордонів Сполучених Штатів", - сказав Путін у відповідь на запитання західних журналістів про те, що саміт планувався у час стягування російських військ на східні кордони України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: поранення, США, Схід України, РФ, смерть, ОБСЄ, руйнування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]