Пт, 2024-04-19, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:45
Статусу країни з ринковою економікою США позбавили росію. Що це означає?
Інші останні Економічні новини

Міністерство торгівлі США оголосило, що більше не вважатиме росію країною з ринковою економікою. Це вплине на розмір мит на російський імпорт.

Про це йдеться на сайті Управління міжнародної торгівлі Міністерства торгівлі США.

Статус країни з ринковою економікою обмежував можливість накладати на російський імпорт антидемпінгові мита. Тепер американці зможуть застосувати щодо росіян все антидемпінгове законодавство. Це необхідно, щоб усунути ринкові викривлення, спричинені втручанням російського уряду в економіку.

Аналіз Міністерства торгівлі показав, що активне втручання держави в російську економіку призвело до спотворення цін і витрат у росії. Через це неможливо встановити, чи справедливо російські компанії встановлювали ціни на імпорт у США.

Така ситуація може негативно вплинути на американську промисловість під час спроб конкурувати з російськими товарами. Відтак Міністерство торгівлі США застосовуватиме альтернативну методологію для розрахунку антидемпінгових мит на імпорт з росії.

Для цього відомство використовуватиме ринкові ціни та витрати з країн з таким же рівнем економічного розвитку, яка виробляє такий же товар.

Крім росії, США вважають країнами з неринковою економікою ще 11 держав, серед яких є Китай, В'єтнам, білорусь, Молдова та Грузія.

Як зазначає ЗМІ, США надали росії статус країни з ринковою економікою у 2002 році. Це було важливим кроком для приєднання росії до Світової організації торгівлі у 2012 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 275 | Додав: adminA | Теги: США, статус країни з ринковою економікою, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]