Сб, 2024-04-20, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Страйкарі у Каталонії заблокували понад 50 шляхів
Інші останні Новини Європейського Союзу

До страйку закликали профспілки, які виступають за незалежність Каталонії від Іспанії. Активісти заблокували автомобільні та залізничні шляхи, а також ключові автобани.

У Каталонії в середу, 8 листопада, розпочався регіональний страйк. До участі в акції закликала профспілка та громадські організації, які виступають за незалежність регіону від Іспанії.

Страйкарі заблокували автомобільні та залізничні шляхи, а також ключові автобани. За даними інформагенції AFP, загалом у Каталонії заблокувано понад 50 шляхів. Наразі достеменно невідомо, скільки людей не змогли потрапити на роботу через акції. Деякі протестувальники вийшли на вулиці під прапорами Каталонії та з банерами, що закликають звільнити заарештованих членів розпущеного каталонського уряду.

Пучдемон здався бельгійській поліції

Партія Пучдемона візьме участь у дострокових виборах у Каталонії

Формально профспілки закликали людей відстоювати свої трудові права у зв'язку з тим, що Мадрид вирішив полегшити вихід бізнесу з Каталонії - перенесення штаб-квартир компаній до інших регіонів, пише AFP. До того ж, іспанське законодавство забороняє влаштовувати страйки з політичних мотивів. Однак на тлі політичної кризи в Іспанії, розпуску каталонської влади, арештів членів колишнього уряду і прямого управління, яке Мадрид запровадив у Каталонії, страйк припав на "чутливий політичний момент", пише AP.

Дві головні профспілки Іспанії - CCOO та UGT - акції не підтримали. У порівнянні з масовим страйком, який відбувся в Каталонії 3 жовтня - після референдуму про незалежність від Іспанії, - у Барселоні до акцій приєдналися менше людей, передає AFP.

Також стало відомо, що напередодні каталонські партії, які виступають за незалежність від Іспанії, не змогли домовитися про створення спільного виборчого списку для участі в дострокових регіональних виборах 21 грудня.

Нагадаємо, що 17 листопада суд у Бельгії має розглянути питання екстрадиції до Іспанії екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та чотирьох колишніх міністрів його уряду.

27 жовтня Мадрид розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як регіональні законодавці ухвалили декларацію про незалежність від Іспанії.

Влада Каталонії ухвалила декларацію про незалежність після референдуму про незалежність 1 жовтня. Іспанський уряд визнав плебісцит незаконним. Явка виборців склала близько 43 відсотків, із них 90 відсотків підтримали незалежність регіону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 698 | Додав: adminA | Теги: страйкарі, 50 шляхів, Каталонія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]