Вт, 2024-04-23, 20:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:28
Строки надання першого траншу Україні МВФ підтвердив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  МВФ підтвердив строки надання першого траншу Україні

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва повідомила, що перший транш допомоги для України Рада директорів МВФ затвердить найближчим часом.  Про це вона сказала у ході розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

«Дякую за стабільне партнерство та конструктивний діалог. Радий, що затвердження Радою директорів Фонду програми співпраці з Україною відбудеться найближчим часом», – заявив глава держави.

Сторони також обговорили ситуацію з коронавірусом у світі та Україні. Зеленський заявив, що Україна протягом тижня перебуває на плато захворювання.  Президент і глава МВФ погодились, що програма stand-by відчутно спростить виділення фінансів під час пандемії.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) затвердить допомогу Україні на засіданні ради директорів 5 червня.

Нагадаємо, 21 травня МВФ і влада України досягли угоди про нову 18-місячну програму співпраці Stand By на суму 5 млрд доларів.

До цього 13 травня Верховна рада на позачерговому засіданні прийняла так званий «антиколомойський» закон (щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності), ухвалення якого вимагав МВФ. 21 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про остаточне виконання Україною усіх умов для нової програми Міжнародного валютного фонду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 631 | Додав: adminA | Теги: строки надання першого траншу Украї, МВФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]