Пт, 2024-03-29, 15:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Таємний хід, якому щонайменше 360 років, знайшли у британському парламенті
Інші останні Новини світу

таємний хід Під час ремонтних робіт у будівлі британського парламенту — Вестмінстера — знайшли таємний хід, повідомляє пресслужба британського парламенту.

Хід було створено ще в XVII столітті для коронації тодішнього британського монарха Карла II. Після Другої світової війни, коли будівля парламенту постраждала від бомбардувань, його, вочевидь, замурували.

Таємний хід знайшли в середу, 26 лютого, під час реставраційних робіт. Зокрема, там виявили петлі для двох дерев’яних дверей розміром 3,5 метри.

Історик британського парламенту Марк Колінз оглянув місце знахідки і припустив, що хід було створено щонайменше 360 років тому.

Зокрема, в невеликому коридорі знайшли настінні написи олівцем, які датуються 1851 роком. За словами Колінза, те, що вони збереглися до сьогодні, є дивом.

"Розкриття секретного ходу принесло нам задоволення, втім Вестмінстерський палац, безсумнівн, ще має багато таємниць", — додав історик.

Крім того, в проході знайшли вимикач, який, як не дивно, досі працював: він вмикає лампочку з технічного скла, де написано: "Власність уряду Її Величності". Припускається, що вимикач встановили в 1950-х роках — перш ніж хід замурували.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 950 | Додав: admin | Теги: хід, Британія, парламент, Таємний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]