Вт, 2024-04-23, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Текст угоди про механізм призупинення безвізу в ЄС на 99% узгодили
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Країни Європейського союзу на 99% узгодили текст угоди про механізм призупинення дії безвізового режиму, а питання, що лишилися, не мають надвеликої політичної ваги, пише "Європейська правда".

Схвалення механізму призупинення, який був придуманий через Туреччину, найбільше гальмувала Франція, коли йшлося про скасування віз для турецьких громадян. "У Франції добре знайомі з турецькими мігрантами – і у себе, і в сусідній Німеччині", - наголошується у матеріалі.

Як стало відомо виданню, ключове питання, щодо якого країнам-членам не вдалося дійти згоди на зустрічі постпредів країн-членів ЄС в середу, стосується принципу "вибіркового припинення безвізового режиму".

Обговорюється ідея, щоби на першому етапі безвізовий режим призупинявся для окремих категорій власників паспортів, за пропозицією Єврокомісії.

Узгодження як самого принципу, так і переліку категорій, наразі виявилося безуспішним.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

При цьому 23 жовтня президент Петро Порошенко обіцяв, що Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

У жовтні віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що "безвіз" для України затримується через дискусії між інститутами ЄС, що виникла навколо "механізму тимчасового призупинення безвізового режиму щодо третіх країн".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: механізм призупинення безвізу, ЄС, 99%, текст угоди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]