Чт, 2024-04-18, 02:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
Терористи з "Градів" обстріляли позиції АТО: більше 30 загиблих. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Унаслідок обстрілу бойовиками з системи залпового вогню "Град" підрозділів українських сил АТО в районі селища Зеленопілля Артемівського району Донецької області вранці 11 липня загинули, за оперативною інформацією, близько 30 осіб, заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. Про це повідомляє Телеканал 24.

"Поки що інформація, яка є у відкритому доступі, - до 30, можливо, жертв буде більше, оскільки ці криваві виродки знову підло обстріляли із системи "Град", і руйнування там значні", - заявив він на брифінгу в Києві в п'ятницю, 11 липня.

Шкіряк заявив, що відповідь українських силовиків не змусить себе довго чекати, вона буде чіткою і зрозумілою.

"Їх буде покарано: знищено або захоплено в полон, вони відповідатимуть за законами України", - наголосив радник глави МВС.

Спікер АТО Владислав Селезньов підтвердив кореспонденту УНІАН заяву Шкіряка про загибель українських військовослужбовців під час обстрілу терористами позицій сил АТО в Зеленопіллі.

"Факт того, що по Зеленопіллю бойовики з "Градів" відпрацювали - так, серед наших сил є втрати - так, деталі будуть пізніше і швидше за все на найвищому рівні", - сказав він.

"Підтверджую ці події, але поки ніяких деталей сказати не можу, кількість жертв уточнюється", - додав речник АТО.

Водночас активіст Майдану Володимир Парасюк написав у Фейсбуці: "Щойно повідомили дуже неприємну новину. Сьогодні в 5 год. ранку біля с.Зеленопілля Луганської обл. російські бойовики з установки "Град" обстріляли наших хлопців з 24 моторизованої бригади (Яворівщина, Львівська обл.) Велика кількість поранених і вбитих. Зв’язку немає, все згоріло. Підмога не приходить".

"Про цей жах мені повідомив мій побратим, який зараз там", - додав він.

За словами Парасюка, за неофіційними даними кількість загиблих наших військовослужбовців - близько 30 осіб та більш як 100 поранених.

В свою чергу Костянтин Поляков, який служить в 79-ій бригаді, зазначає, що від першого батальйону бригади, фактично, нічого не залишилося після обстрілу сьогодні вночі.

"Я служу в другому батальйоні 79-ої (очевидно, мається на увазі 79-та Миколаївська окрема аеромобільна бригада). Сьогодні вночі вони пройшли мимо нас. Спілкувався з бійцями першого. За ними вже вийшла колона. Повернуться, знатиму більше", - пише Поляков у Фейсбуці.

У Раді національної безпеки та оборони поки не підтверджують і не спростовують інформацію, яка з'явилась в інтернеті.

Речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, зауважив, що інформація уточнюється.

"Інформацію з приводу військовослужбовців ми зараз уточнюємо і на 17 годину дамо чітку відповідь", - сказав Лисенко.

За його словами, станом на 12.00 є інформація, що протягом останньої доби загинуло троє військовослужбовців і 25 отримали поранення, всім пораненим надається необхідна медична допомога і лікування.

Також Лисенко додав, що перевіряється інформація про прибуття до Луганська російського танків.

За словами Павла Чорноти, 24 і частина 79 бригади були разом. Військових обстріляли з "Граду" великої дальності.

"З "Градів" з велокої відстані, приблизно 20 км, навіть не можна було побачити джерело вогню. Влучили в боєзапас в тому числі. Загинуло щонайменше 25 людей, поранено більше 100", - написав користувач у Фейсбуці.

Терористи готують контрнаступ на 12 липня у Харківському та Запорізькому напрямках

Озброєні терористи, які зараз базуються в Луганську та Донецьку, готують контрнаступ на 12 липня.

Про це кореспонденту УНІАН заявив голова громадської організації - Громадянська ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов, який запевнив, що дана інформація отримана від джерел, близьких до самопроголошеної "Луганської народній республіці".

За його словами, 10 липня головнокомандувач" бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" Ігор Гіркін (Стрєлков) і самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов провели нараду, на якій обговорювалися питання контрнаступу бойовиків.

"За інформацією джерел, контрнаступ було призначено на 12 липня, у двох напрямках: з Луганська - в Харківському напрямку, з Донецька - в Запорізькому напрямку", - повідомив Снєгірьов. При цьому він нагадав, що в Луганськ сьогодні в'їхали 6 танків, 6 Бтрів, 2 установки "Град" і 8 Камазів з бойовиками з боку м. Суходільська, переїхавши українсько-російський кордон.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: 30 загиблих, позиції АТО, терористи з Градів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]