Чт, 2024-04-18, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:47
Тіллерсон - США будуть першими, хто відповість на атаку проти членів НАТО
Інші останні Новини світу

Держесекретар США Рекс Тіллерсон запевнив союзників по НАТО, що Сполучені Штати готові виконувати взяті на себе зобов’язання у сфері колективної безпеки та оборони у разі нападу на одного з членів Альянсу.

Про це він заявив у вівторок під час виступу у Вашингтоні щодо відносин з Європою.

"Сполучені Штати надають великого значення відносинам у сфері безпеки з європейськими союзниками, включаючи НАТО. Альянси не мають змісту, якщо їхні члени не бажають чи не спроможні виконувати свої зобов'язання", - відзначив Тіллерсон.

Він нагадав, що раніше цього року президент Трамп підтвердив відданість Сполучених Штатів статті 5 договору НАТО. "Тому що це найкращий механізм, який у нас є для стримання агресії", - пояснив Держсекретар США.

"Як йдеться у тексті статті 5, сторони домовились, що збройний напад проти одного чи кількох членів Альянсу у Європі чи Північній Америці повинен розглядатись як напад проти усіх.

Будь-яка атака, здійснена будь-ким на державу-члена НАТО запустить статтю 5 і Сполучені Штати будуть першими, хто виконає взяті на себе зобов’язання", - заявив Тіллерсон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 622 | Додав: adminA | Теги: атака проти членів НАТО, Тіллерсон, відповідь, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]