Чт, 2024-04-25, 21:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Торкнуться 90 іноземних компаній, які допомагають росії, нові санкції ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

З цих 90 компаній "близько восьми" зареєстровані в Китаї.

В новому пакеті антиросійських санкцій Євросоюз запровадить обмеження проти низки іноземних компаній, які допомагають росії обходити санкції.

Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю ZDF. Вона додала, що ЄС серйозно налаштований припинити ухилення від санкцій з боку рф.

"Тому в 11-му пакеті санкцій у нас понад 90 компаній по всьому світу. Ми маємо чіткі докази того, що вони порушують санкційний режим, тобто постачають підсанкційні товари безпосередньо в рф з ЄС через треті країни", – пояснила очільниця Єврокомісії.

Як уточнила фон дер Ляєн, з цих 90 компаній "близько восьми" зареєстровані в Китаї. "Це не означає, що вони китайські компанії. Це компанії, які існують частково на папері і мають власників, які походять із інших країн. Але вони зареєстровані в Китаї, і тут ми будемо чіткими", – зазначила вона.

Європейські санкції проти

Деякий час тому стало відомо, що ЄС серйозно налаштований запобігти обходу антиросійських санкцій. Для цього ЄС розробляв спеціальні міри. І  тепер в рамках 11-го пакету санкцій уперше запропонував новий механізм з третіми країнами, які допомагають постачати в рф товари подвійного призначення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 361 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]