Чт, 2024-04-25, 03:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Туреччину прем'єр Греції розкритикував за балансування між Україною та рф
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс розкритикував Туреччину за те, що вона дотримується серединної позиції щодо війни росії в Україні.

Про це пише Ekathimerini.

«Анкара вважає, що їй не потрібно ставати на чийсь бік, ніби немає правих чи неправих», - сказав Міцотакіс після зустрічі зі своєю литовською колегою Інгрід Шимоніте у Вільнюсі.

Він додав, що Греція продовжуватиме підтримувати територіальну цілісність України.

Міцотакіс також звинуватив Туреччину в підриві стабільності і безпеки в регіоні, додавши, що немає місця для подальших джерел напруженості, тим більше між двома союзниками по НАТО.

«Греція завжди тримає вікно відчиненим для діалогу, в той же час тримаючи двері зачиненими для провокацій та загроз своїй територіальній цілісності», - сказав він.

Глава МЗС Греції Нікос Дендіас заявив, що Туреччина повністю перейняла методи росії, погрожуючи Афінам.

Головнокомандувач грецьких збройних сил генерал Константінос Флорос на тлі тривалої напруженості у відносинах з егейським сусідом Туреччиною заявив, що «могутні» збройні сили Греції готові відповісти будь-кому, хто «погрожує, ображає, докоряє або принижує» країну.

Турецька влада заявила, що безпілотники зафіксували розміщення грецької бронетехніки на островах Егейського моря з невоєнним статусом, що є порушенням міжнародного права.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 343 | Додав: adminA | Теги: прем'єр Греції, україна, РФ, балансування, Туреччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]