Чт, 2024-04-25, 19:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:41
Туристичні напрямки опинилися під загрозою через глобальну проблему - пляжі стрімко зникають
Інші останні Туристичні новини

Глобальне потепління може в найближчому майбутньому зруйнувати найпопулярніші у туристів напрямки. Пляжі затоплює підвищення рівня моря, а екстремальна спека виселяє туристів із курортів, вона ж є причиною штормів та пожеж. Таке зведення з місця подій представили німецькі ЗМІ.

Наприклад, вони посилаються на стан пляжу Ес-Тренк, який вважається одним із найкращих пляжів Майорки. Нещодавно вчені виявили, що пляж Ес-Тренк скоротився завширшки майже на 40 метрів. Якщо море наступатиме з колишньою швидкістю, він, як і багато інших пляжів Майорки, зникне в морі.

“Ми спостерігаємо масштабну втрату земель у Середземноморському регіоні”, – заявив Томас Дворак, який координував дослідження федерального агентства з охорони навколишнього середовища Німеччини про вплив глобального потепління на туризм, опубліковане у 2021 році.

При цьому, за його словами, тривогу поки б’ють лише дослідники, ситуація ніяк не відбивається на кількості відвідувачів. Навпаки: Майорка приймає рекордну кількість туристів цього літа. “Існує мало доказів того, що люди змінюють свою поведінку в подорожах через зміну клімату”, – додав він.

Причому туристи схильні ігнорувати як скорочення території пляжів а й очевидні небезпеки. За словами дослідника, навіть такі шокуючі стихійні лиха, як обвал льодовика в італійських Доломітових Альпах на початку липня, внаслідок якого загинули 11 людей, не мають серйозного впливу на оцінку туристів.

«Якщо одні й ті самі місця будуть зазнавати повторних повеней або обвалів льодовиків, це зрештою вплине на туризм у цьому регіоні», – додала Дагмар Лунд-Дурлахер, професор управління сталим туризмом у Віденському університеті Modul. Однак поки що такі події відбувалися спорадично в різних районах. Тому урагани на Карибах та обвали на гірськолижних курортах туристів не відлякують. Курорти в горах можуть втратити туристів хіба що через брак снігу – який також приносить глобальне потепління. Втім, курорти рятуються сніговими гарматами.

“Зникнення пляжів, почастішання штормів і повеней, а також відсутність снігопадів – це лише деякі наслідки глобального потепління, які неминуче вплинуть на туристичну індустрію”, – проте впевнені дослідники.

Посухи та аномальна спека також відштовхнуть туристів від відвідування постраждалих регіонів – і можливо вже є туристи, які уникають Середземномор’я влітку через спеку – заявила пані Лунд-Дурлахер. За її словами, хоча обмежена кількість туристів поки тримається подалі від Південної Європи, популярним місцям відпочинку слід задуматися про адаптацію до клімату, що змінюється.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 386 | Додав: adminA | Теги: пляжі, загроза, глобальна проблема, туристичні напрямки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]