Пт, 2024-04-19, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
У центрі Берліна кліматичні активісти обіцяють зупинити сьогодні дорожній рух
Інші останні Новини Європейського Союзу

Музейні перформанси з приклеюванням до картин активістів вже не задовольняють.

Як каже французька приказка, "апетит приходить під час їжі", а французи, як показують їх останні протести проти підвищення віку виходу на пенсію – великі любителі вуличних демонстрацій. Але навіть те, що відбувалося нещодавно в Парижі, включаючи й рух "жовтих жилетів", що відбувався раніше, тьмяніє в порівнянні з грандіозним планом німецького кліматичного руху "Останнє покоління" - починаючи з сьогоднішнього дня зупинити дорожній рух в Берліні.

"Інструмент" буде використаний такий самий, як при аналогічних перформансах у музеях - приклеювання. Тільки вже не до рам знаменитих картин, а до асфальту – щоб перекрити проїжджу частину берлінських вулиць. Як пише Berliner Zeitung , рух Letze Generation ("Останнє покоління") планує розпочати свої акції сьогодні в урядовому кварталі, з понеділка розширити їх по всьому Берліну і продовжити до початку травня, поєднуючи, як попереджають активісти, "блокування доріг" з "візуальними акціями" протесту у політично значущих місцях" (тобто від ідеї "кліматичних перформансів" не відмовилися - просто перенесли їх в інше місце).

Друга частина протесту навряд чи сильно турбує берлінців, а ось перша викликає великі побоювання. Як повідомляє видання, для участі в акціях у Берлін вже з'їхалися сотні активістів Letze Generation (і це не рахуючи місцевих). Газета аналізує той набір правових "інструментів", який є в руках берлінської поліції, щоб запобігти обіцяному активістами паралічу дорожнього руху - але, чесно кажучи, виглядає він не дуже переконливо. Схоже, що берлінська поліція. на відміну від паризької, яка, нагадаємо, припиняла акції "жовтих жилетів" дуже жорстко, до таких дій поки що не готова.

"Зелені" вкотре дистанціювалися від Letze Generation, берлінці чекають, що станеться сьогодні і наступними днями, а ми стежитимемо за розвитком подій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 297 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]