Чт, 2024-04-25, 07:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
У Чорному морі спільні тренування провели катери ВМС України та кораблі НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Катерна група Військово-морських сил України провела в акваторії Чорного моря тренування типу PASSEX із кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Про це повідомляє АрміяІнформ.

“Мета тренування ― відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відпрацьовано серію протимінних дій у складі групи кораблів, передачу вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу, проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

Крім того, відпрацьовано елементи тактичного маневрування, тренування з сигнало-виробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

Як наголошується, це вже другі цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що друга постійна протимінна група НАТО (SNMCMG2) увійшла в акваторію Чорного моря у четвер, 25 лютого, в рамках першого розгортання сил Альянсу в 2021 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 578 | Додав: adminA | Теги: Тренування, катери ВМС України, кораблі НАТО, Чорне моріе | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]