Пт, 2024-04-26, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
У діючого президента та його партії рейтинг знизився, а у його попередника – навпаки
Інші останні Політичні новини

Рейтинг діючого президента та його партії знизився, а у його попередника – навпаки

Володимир Зеленський та Петро Порошенко залишаються лідерами електоральних симпатій українців. Але якщо рейтинг діючого президента та його партії знизився, то в його попередника з командою навпаки зріс, у порівнянні з минулорічними виборами. Про це свідчать соціологічне дослідження компанії СОЦІС, яке пройшло з 24 по 30 червня.

Якби найближчої неділі в другому турі президентських виборів знову зустрілись Зеленський і Порошенко, то результат би значно відрізнявся від минулорічних показників. Зеленського готові підтримати близько 65% виборців, тоді як за Порошенка голосували б вже майже 35% українців, що на 10% більше минулорічних показників.

Більш показовими є партійні рейтинги. Президентська партія «Слуга народу» за рік у владі втратила майже половину свого рейтингу – зараз за неї готові проголосувати 26,6%, замість 43%.

«Європейська Солідарність» збільшила підтримку виборців у 2,5 рази – до 21,3%. Це найбільший ріст підтримки партії серед усіх політичних сил. Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах «ЄС» набрала 8,1%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 595 | Додав: adminA | Теги: Рейтинг, партія, президент, попередник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]