Ср, 2024-04-24, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
У дипломатів рф забрали квартири та земельні ділянки у Чехії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Влада Чехії скасувала рішення, які дозволяли росії використовувати великі ділянки землі на їхній території безкоштовно. Про це йдеться у заяві міністра з європейських справ Чехії Мартіна Дворжака.

Міністр пояснив, що доходи, одержані від цього несанкціонованого використання землі, не повинні використовуватися для підтримки окупації України.

"Ми скасували урядові рішення, прийняті під зброєю російських танків після окупації нашої країни, які донині дозволяли росії безплатно користуватися великими масивами землі на нашій території", – йдеться у заяві.

За словами Дворжака, російська сторона була повідомлена у 2020 році про несанкціоноване та безкоштовне використання квартир та землі, проте відповіді не було.

Згідно з повідомленням České noviny, ця справа стосується насамперед квартир у Празі, розташованих поряд із російським посольством, а також будівель у Брно, Карлових Варах та деяких туристичних місцях, таких як Влканчиці та Євани.

"Сьогоднішнє скасування постанови торкнеться 59 земельних ділянок. росія має виконати відповідні податкові зобов’язання щодо зазначених об’єктів", – йдеться у матеріалі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 381 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]