Сб, 2024-04-20, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:37
У Дніпропетровську бойовики ДНР готували теракти
Інші останні Кримінальні новини

Бойовики ДНР готували теракти у Дніпропетровську. Про це повідомили журналістам начальник УБОЗ ГУ МВС у Дніпропетровській області Андрій Луговський і перший заступник начальника УСБУ Дніпропетровської області Віталій Криворучко. За їх словами, у результаті спільної операції УБОЗ та СБУ було виявлено терористичну групу у складі трьох осіб, двоє з яких затримані. Ними виявилися жителі Луганської області. Вони планували здійснення терактів у Дніпропетровську.

Терористи збиралися з ручних гранатометів обстріляти мости та будівлю Дніпропетровської ОДА. По два вистріли призначалися на мости і два - в будинок облдержадміністрації. Атака на останню мала відбутися вночі, оскільки за інформацією, наявною у терористів, губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський працює у нічний час. За словами затриманих терористів, вони проходили підготовку в диверсійному таборі в Луганській області, після чого були заслані в Дніпропетровськ з шістьма РПГ.

Правоохоронці з спецпідрозділів «Сокіл» і «Альфа» затримали двох підозрюваних. Під час обшуку за місцем тимчасового проживання у приватному готелі було вилучено 6 гранатометів РПГ-18 («Муха»), топографічні карти Дніпропетровська, маски-балаклави та інше спорядження для терористичної діяльності. Затриманими виявилися громадяни України, жителі Луганської області, які мали псевдоніми «Борода» і «Стафф».

Вони прибули до Дніпропетровська напередодні за наказом керівника однієї з терористичних груп, що базується на Донбасі. Її керівником є громадянин Російської Федерації.

За фактом затримання відкрито кримінальне провадження за ознаками 1 ч. с. 263 - носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та ст. 258  - терористичний акт КК України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Дніпропетровську бойовики ДНР, теракти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]