Пт, 2024-03-29, 15:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
У ЄС бояться, що Тимошенко могли отруїти токсинами
Інші останні Політичні новини

Депутат Європарламенту, екс-міністр охорони здоров'я Чехії Сюзанна Ройтова не виключає, що екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко знадобиться пройти курс лікування за кордоном.

"Перш за все ми повинні дізнатися, які висновки німецьких і канадських лікарів. У випадку, якщо вони вважатимуть за потрібне лікувати Тимошенко за кордоном, наприклад, проведення операції, повинно бути перервано виконання покарання", - заявила Ройтова в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"Це відносно складний шлях. Мабуть, з цього треба буде починати. Де могла б лікуватися Тимошенко, ми сьогодні сказати не можемо. Треба знати, чи дозволить прокуратура України перервати виконання покарання", - заявила депутат від Чехії.

Вона заявила, що відвідала Україну, щоб звірити інформацію, яку отримала від Олександра та Євгенії Тимошенко. Крім того, Ройтова проконсультувалася з усіх питань, які стосуються стану здоров'я Тимошенко, з головою Європарламенту та іншими людьми.

"Я зустрілася з деякими лікарями, юристами, вивчила висновки лікарів, які були зроблені тоді, коли Тимошенко отримала ліки проти застуди у в'язниці, після яких вона втратила свідомість. Я консультувалася з лікарями, юристом і людьми, які знають про Тимошенко більше і мають можливість бачитися з нею частіше ", - додала вона.

Відповідаючи на запитання про те, які є докази жорстокого поводження з Тимошенко у в'язниці, Ройтова заявила: "Коли її перевозили з Києва до Харкова, то комісія лікарів, яка провела обстеження, звернула увагу на те, що у неї на тілі з'явилися плями і підшкірні гематоми і вона страждала від кровотечі з носа. Мабуть, десь у якихось протоколах обстеження повинно бути записано, що на тілі є підшкірні гематоми. Ми можемо тільки здогадуватися, що є причиною цих гематом ".

"Знаю, що в її камері змінювали або пересували стіну, коли вона була в Києві. Це викликало великі підозри, про це, зокрема, чи не отруєння токсичною речовиною", - заявила вона.

За її словами, після переведення до Харкова Тимошенко провели магнетичний резонанс, результати якого говорять про серйозні травми. Депутат Європарламенту заявила, що Тимошенко лікують неадекватно, що у неї навіть забрали милиці, завдяки яким вона могла пересуватися. "Їй прописаний постільний режим, проте майже щодня з Тимошенко проводили допити", - додала вона.

"Крім цього, вона 24 години на добу перебуває в камері, освітлюваній світлом, при якому можна без проблем читати і вночі. А це умови, які суперечать статті третьої Угоди про права людини, яку Україна підписала ще в 1995 році. Нічний сон є правом кожної людини, його порушення класифікується як тортури ", - зазначила Ройтова.

Раніше ЗМІ опублікували заяву канадського лікаря Петра Куйтана, спрямованого в Україну в складі медичної комісії для обстеження Тимошенко, про те, що українська влада не дозволила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем'єру, а сама підсудна від тестів не відмовлялася.

Пізніше українські лікарі зі складу комісії, створеної для медичного огляду екс-прем'єра Тимошенко, заявили, що коментарі канадського лікаря про те, що влада не дозволила зробити необхідні аналізи, не відповідають дійсності.

При цьому в пенітенціарній службі не виключають оперування Тимошенко. "Не є винятком і операція пацієнтки, у тому числі за межами Качанівській колонії. Хоча сьогодні питання про хірургічне втручання не варто", - заявив начальник управління охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення Євген Поляков.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: У ЄС бояться, що Тимошенко могли отруїти токсинам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 Петр • 21:50, 2012-02-24 [Матеріал]
Мало того что у ее камера в разы лучше чем у многих украинцев квартиры, так еще и врачей за тысячи евро ей подавай, за наши ж налоги она лечится. Даже с тюрьмы покой не дает стране.
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]