Чт, 2024-04-25, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
У ЄС починаються консультації з "безвізу" для України - Клімкін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Зараз розпочнуться консультації із формальної законодавчої пропозиції щодо того, у який спосіб Україна отримає безвізовий режим із Європейським Союзом. Як передає УНІАН, про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час Години запитань до уряду у Верховної Ради України.

За його словами, на сьогодні всі три ключові інституції ЄС визнали, що Україна відповідає всім критеріям безвізового режиму.

Клімкін повідомив, що також тривають консультації між Європарламентом, країнами-членами ЄС щодо того, як "буде виглядати механізм реагування на міграційні ризики".

"Як тільки цей механізм буде схвалено, а є ознаки, що дискусія з цього приводу просувається, у нас буде шлях уперед по безвізовому режиму", – сказав Клімкін.

Як повідомлялося, 17 листопада Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) від імені Ради ЄС домовився щодо позиції на переговорах із лібералізації візового режиму для України – Комітет підтвердив пропозицію Європейської Комісії надати безвізовий режим для громадян України під час поїздок до ЄС на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Окрім того, Рада ЄС вважає, що лібералізація візового режиму для України має відбутися одночасно з набуттям чинності новим механізмом призупинення безвізового режиму ЄС із третіми країнами. На підставі цього мандата керівництво Ради розпочне переговори з Європейським парламентом.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради Європейського Союзу на рівні послів про безвізовий режим для громадян України і закликав ЄС без зволікання завершити цей процес.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: консультації, ЄС, Клімкін, безвіз для України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]