Пт, 2024-04-26, 10:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:02
у Тихановської розповіли про терміни візиту в Україну і назвали головну помилку Лукашенка
Інші останні Новини світу

У Тихановської розповіли про терміни візиту в Україну і назвали головну помилку Лукашенка

Візит лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської в Україну відкладається через епідемію коронавірусу, а також у зв'язку з подіями в Білорусі.

Як розповіла в ефірі телеканалу Україна 24 прес-секретар Тихановської Ганна Красуліна, зустрічі в Україні не підтверджені.

"Цілком ймовірно, що зустрінемося вже після закінчення епідемії. Так що про зустрічі конкретно я вам сказати не можу", - сказала Красуліна.

За її словами, останні протестні події в Білорусі змушують Тихановську "тримати руку на пульсі".

"У нас на неділю оголошено народний ультиматум і з понеділка страйк. Тому зараз у нас перш за все самі події, а потім вже політичні зустрічі", - пояснила вона.

Красуліна вважає, що режим Олександра Лукашенка "вже хитається з боку в бік".

"Він робить помилку за помилкою - вже сходив у СІЗО і КДБ, визнавши наявність політв'язнів, він частину з них вже відпустив, що для нього невластиво. Йому це вкрай важко робити. Крім того, на неділю хотіли зібрати багатотисячний мітинг прихильників Лукашенка, і не змогли цього зробити. По суті справи, він показав всій країні, що ніхто, навіть з регіонів, не поїхав на цей мітинг", - додала прес-секретар Тихановської і зазначила, що зараз "відбувається остання делегітимізація Лукашенка".

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.

В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.

20 жовтня Лукашенко на зустрічі в СІЗО пообіцяв, що це його останній президентський термін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 588 | Додав: adminA | Теги: терміни візиту в Україну, Тихановська, помилка Лукашенка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]