Пт, 2024-04-26, 09:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
У Львові прем’єр Польщі відкрив перші модульні будинки для переселенців
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У вівторок, 19 квітня, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відвідав Львів у зв’язку з відкриттям перших модульних будинків для вимушених переселенців. Їх тут будують за підтримки Польщі. Про це у своєму Twitter повідомив голова канцелярії прем’єра Міхал Дворчик.

"З ініціативи польського уряду в Україні будуються модульні будинки для внутрішньо переміщених осіб. Там будуть проживати жінки і діти, які виїхали зі східних регіонів через російську агресію. Прем’єр сьогодні відкриє перший з них у Львові", – повідомив Дворчик.

Згодом він повідомив, що загалом Польща побудує модульні містечка щонайменше для 20 тисяч жінок та дітей, які змушені були покинути свої домівки, рятуючись від російської агресії. Перша черга будинків, яку відкрили сьогодні, розрахована на 1 тисячу мешканців.

"Завтра розпочинається будівництво ще одного в Бородянці/Бучі", – додав Дворчик.

Раніше Польща передала до Львова три модульних містечка, де можуть поселитись понад 1000 людей. Кожне містечко має житлові модулі, санвузли з туалетом і душем, світло, опалення, розетки та базові меблі.

Варто також додати, що польсько-український кордон після нападу рф на Україну 24 лютого загалом перетнули 2,838 мільйона людей. У понеділок, 19 квітня, прикордонники провели близько 20 тис. перевірок осіб, які в’їжджають в Україну із Польщі. Це на 16% більше, ніж за попередній день.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 503 | Додав: adminA | Теги: Львів, переселенці, прем’єр Польщі, модульні будинки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]