Нд, 2024-04-28, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
У мобілізації 500 тис. людей вже немає потреби - Сирський
Інші останні Новини України

Новий Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч людей. Він вважає, що і без того буде достатньо людей, для захисту Батьківщини.

“Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил України ця цифра суттєво зменшилася. Очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, а й про добровольців. Треба зважати на те, що люди – не роботи. Вони виснажуються, як фізично, так і психологічно, особливо в умовах бойових дій”, – пояснив він.

Наприклад, ті люди, які прийшли до ТЦК у лютому 2022 року, потребують відпочинку та лікування. За його словами, достатньо згадати, що бойова 110 бригада була залучена на Авдіївському напрямку від початку повномасштабного вторгнення. Тому їм також потрібно відновитися та відпочити. І таких частин чимало.

“Наразі ми переглядаємо чисельність певних частин, які не беруть участі в бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин. Але водночас й необхідно утримуватися від крайнощів. У всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі у бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи. Це не менш важлива частина роботи. Та війна, яку ми вимушені вести проти російських загарбників, – це війна на виснаження та війна логістики. Тож значення ефективності тилових підрозділів не можна недооцінювати”, – додав він.

Йдеться про систему забезпечення військ продовольством і боєприпасами, а також ремонтні підрозділи, медичні заклади та багато іншого. За його словами, ці люди роблять свій внесок в ефективність бойових дій.

“Хочу, зокрема, наголосити, що ті люди, які приходять до війська за мобілізацією, не потрапляють відразу на фронт. За дуже спеціальними винятками, наприклад, коли у людини вже є бойовий досвід, тому переважна більшість цих осіб прибувають до навчальних військових частин та центрів. Кількість людей, які проходять таке навчання, на лютий поточного року становила 84% від загальної кількості мобілізованих. Лише після такого навчання їх можуть спрямовувати на доукомплектування військових частин для відновлення їхньої боєздатності”, – зазначив Сирський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 244 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]