Пт, 2024-04-26, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:07
У Польщі канадці розпочали навчання українських саперів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канадські військові розпочали викладати навчальний курс для українських саперів у Польщі.

Про це повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд, пише Newssky.

Підготовка українських військових відбувається у межах збільшення канадської військової допомоги Україні.

«Сьогодні близько 40 членів Збройних сил Канади почали викладати перший курс для українських саперів у Польщі. Підготовка зосереджена на виявленні, ідентифікації та знешкодженні вибухівки та її використанні для підриву», — зазначила Ананд.

Глава оборонного відомства Канади наголосила, що «ці навички рятуватимуть життя та допоможуть українцям захистити свою країну».

«Канада підтримує Україну, коли її героїчні Збройні Сили продовжують боротися проти незаконного та невиправданого вторгнення рф», — запевнила Аніта Ананд.

Нагадаємо, що у жовтні Канада оголосила, що направить до Польщі близько 40 саперів, щоб допомогти польським силам з навчанням українських саперів інженерній розвідці, поводженню з вибухівкою та розмінуванню.

Тоді міністр Ананд додала, що ці інструктори стали доповненням до канадської навчальної місії для українських військових у Сполученому Королівстві та підготовки українських артилеристів канадськими військовими з використання причіпних гаубиць M777, які Канада надала Україні раніше.

Окрім того, Оттава продовжить свою навчальну місію для українських військових у Великій Британії в рамках операції UNIFIER до кінця 2023 року.

Як повідомляли ЗМІ, Норвегія надасть $14 млн для місії ЄС з навчання українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 363 | Додав: adminA | Теги: навчання українських саперів, Канадці, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]