Чт, 2024-04-25, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
У Польщі офіційно перейменували калінінград та область - "назва на честь злочинця"
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Польщі офіційно ухвалили рішення більше не називати місто з російською назвою калінінград – калінінградом, а область – калінінградською, вказуючи на те, що російська назва є штучною. Про це домовились у комісії зі стандартизації географічних назв за межами Польщі.

Від 9 травня 2023 року полякам рекомендується вживати польську назву для калінінграда – Крулевець, а для області – Крулевецька відповідно.

Комісія аргументувала внесення змін тим, що російська назва для міста є штучною, а у Польщі калінінград історично відомий саме як Królewiec.

"Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені калініна, злочинця, співвідповідального, серед іншого, за ухвалення рішення про масове вбивство поляків (катинський розстріл), має в Польщі емоційний, негативний характер", – йдеться в заяві комісії.

Там додали, що на перейменування населеного пункту Польщу підштовхнула агресія росії проти України, гібридна війна проти Європи, а також нав'язування так званого "русского мира".

17 березня глава Міноборони Польщі Блащак закликав добровольців вступати до лав Війська польського. Каже, що планує розмістити ракетні системи HIMARS на кордоні з рф.

18 квітня Польща почала будувати електронний бар'єр на кордоні з калінінградською областю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 344 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]