Чт, 2024-04-25, 10:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:23
У разі повного відключення електроенергії Київ планує тотальну евакуацію
Інші останні Столичні новини - новини Києва

електроенергія У Києві створюється 1000 пунктів обігріву для 3 мільйонів мешканців, оскільки росія продовжує завдавати ударів по цивільних об’єктах.

Намагаючись зберегти електромережу, яка зазнала значних пошкоджень від російських ракет, влада української столиці Києва заявляє, що розпочала планування на випадок раніше неможливого: повного відключення електроенергії, що потребуватиме евакуації приблизно трьох мільйонів мешканців міста, які залишаються в столиці.  Про це пише The New York Times.

Ситуація настільки складна, що 40 відсотків енергетичної інфраструктури України пошкоджено або зруйновано, що муніципальні працівники встановлюють 1000 пунктів обігріву, які можуть слугувати одночасно укриттям, в той час як інженери намагаються відремонтувати пошкоджені обстрілами електростанції, не маючи для цього достатньої кількості необхідного устаткування.

Щоб спробувати утримати мережу від повного виходу з ладу, національна енергетична компанія України заявила в суботу, що вона продовжить вводити віялові відключення в семи регіонах.

Величезне навантаження на здатність України забезпечувати енергопостачання стало результатом широкомасштабних ракетних обстрілів російськими військами критично важливих об’єктів енергетичної інфраструктури по всій країні – тактики, до якої, на думку аналітиків, вдався президент росії путін, оскільки його війська систематично зазнають поразок на полях битв.

Збитки, завдані російськими ударами, призвели до нових випробувань для цивільного населення України та змусили урядовців рахуватися з можливістю того, що подальші руйнування можуть призвести до неможливості надання базових послуг.

“Ми розуміємо, що якщо росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу систему електропостачання”, – сказав в інтерв’ю директор департаменту безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, говорячи про місто.

Столичні чиновники були повідомлені, що вони, швидше за все, отримають щонайменше за 12 годин повідомлення про те, що електромережа перебуває на межі збою. Якщо це станеться, сказав пан Ткачук, “ми почнемо інформувати людей і попросимо їх покинути місто”.

Наразі, принаймні, ситуація є керованою, і немає жодних ознак того, що велика кількість цивільного населення покидає Київ, сказав він. Але це може швидко змінитися, якщо зупиняться служби, які покладаються на міську владу.

"Якщо не буде електроенергії, не буде води і не буде каналізації", – сказав він. "Саме тому зараз уряд та міська адміністрація вживають всіх можливих заходів, щоб захистити нашу систему енергопостачання".

З наближенням зими місто готує 1000 укриттів для обігріву, які також можуть захистити цивільне населення від російських ракет. Більшість з них знаходяться в навчальних закладах, але влада попросила не повідомляти про їх точне місцезнаходження, щоб вони не стали легкою мішенню.

В одній зі шкіл підвал був заповнений водою в пляшках. Були створені імпровізовані класи, а пожежна машина була розміщена безпосередньо біля актової зали. На протилежному боці холу від стопки комплектів засобів на випадок надзвичайної ситуації висів великий плакат із зображенням Мінні Маус – яскраве нагадування про те, що раніше ця школа жила нормальним життям.

Коли в понеділок росія здійснила свій останній ракетний обстріл з більш ніж 50 крилатих ракет, більшість з них були збиті, заявили українські офіційні особи. Але ті, що пролетіли, влучили в електростанції та підстанції, негайно позбавивши тисячі людей електроенергії.

У п’ятницю ще один російський удар був нанесений по об’єкту, що належить компанії, яка розподіляє електроенергію по домівках людей. За даними компанії, це вже 12-й енергетичний об’єкт, який зазнав удару за останній місяць.

По всьому місту інженери працювали над відновленням пошкодженої електричної інфраструктури, незважаючи на те, що не було можливості отримати обладнання вартістю в сотні мільйонів доларів, необхідне для повного відновлення мережі. Щоб зменшити пошкодження, спричинені майбутніми атаками, вони захищають електростанції противибуховими стінами.

Національна електроенергетична компанія України “Укренерго” підтвердила в суботу необхідність продовження віялових відключень, заявивши, що вони необхідні для “зниження навантаження на мережі, забезпечення стійкого балансування енергосистеми і уникнення повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені російськими ракетними і безпілотними атаками”.

Відключення торкнуться Києва та його околиць, а також Чернігівської, Черкаської, Харківської, Полтавської, Сумської та Житомирської областей, повідомила компанія.

Західні союзники України посилили свої обіцянки надати країні більше засобів протиповітряної оборони. Але реалізація цих обіцянок виявилася складним завданням, і на Заході зростає невдоволення зусиллями з надання допомоги, оскільки багато країн стикаються зі своїми власними економічними проблемами.

Але американські і європейські лідери поки що залишаються непохитними в цьому питанні.

У п’ятницю радник президента Байдена з національної безпеки Джейк Салліван під час візиту до Києва заявив, що підтримка України з боку Вашингтона залишатиметься сильною і що допомога продовжуватиме надходити після проміжних виборів.

"Я впевнений, що підтримка України з боку США буде стійкою і непохитною", – сказав пан Салліван журналістам у конференц-залі, заповненій мішками з піском, в офісі президента.

Крім того, у п’ятницю Міністерство оборони США оголосило про створення нового командування для нагляду за тим, як Сполучені Штати та їхні союзники тренують та оснащують українських військових.

Пентагон також оголосив про новий пакет допомоги у сфері безпеки у розмірі 400 млн. доларів, в результаті чого загальна сума військової допомоги, яку Сполучені Штати зобов’язалися надати Україні з моменту вторгнення росії 24 лютого, склала 18,9 млрд. доларів.

Нові зобов’язання Пентагону показують, що Сполучені Штати очікують, що загроза, яку росія представляє для України і її сусідів, збережеться на довгі роки, заявили нинішні і колишні високопоставлені американські чиновники.

Також в суботу міністр закордонних справ ірану вперше визнав, що його країна відправила до росії ударні безпілотники, хоча, за його словами, вони були доставлені до того, як москва вторглася в Україну.

Протягом всієї війни, але особливо в останні тижні, росія використовувала безпілотники іранського виробництва для нанесення смертоносних ударів, які, за словами українських і західних офіційних осіб, спричинили значні руйнування в українських містах.

іран при цьому заперечував факт відправки безпілотників до росії для використання в Україні, а кремль взагалі заперечував використання іранських безпілотників для атак на цивільне населення. Але на міжнародному рівні лунають заклики до притягнення росії до відповідальності, оскільки вона неодноразово здійснювала смертоносні атаки.

Європейський Союз і Великобританія запровадили нові санкції проти ірану у зв’язку з використанням ударних безпілотників, а Сполучені Штати розглядають можливість запровадження власних санкцій на додаток до тих, що вже існують через проблеми з ядерною зброєю.

За повідомленням іранських державних ЗМІ, міністр закордонних справ ірану хосейн амір амірабдоллахян у суботу відкинув звинувачення західних країн у тому, що іран постачав росії безпілотники для використання в Україні.

Поставки, про які йдеться, відбулися за кілька місяців до вторгнення, сказав амірабдоллахян. Він не надав жодних подробиць щодо типів чи кількості наданих безпілотників.

Ця заява виглядає як спроба убезпечити іран від ще більших санкцій з боку західних країн, ніж ті, що вже глибоко ослабили його економіку.

Але це навряд чи змінить стійке сприйняття в західних столицях того, що Іран підтримує військові зусилля росії.

Нинішні та колишні американські посадовці заявили, що Іран направив інструкторів до окупованих росією районів України, щоб допомогти російським військовим керувати безпілотними літальними апаратами. Така співпраця підкреслює, що зв’язки між іраном і росією зміцнюються, оскільки кремль намагається компенсувати свою міжнародну ізоляцію.

іран заявляв, що не надаватиме жодній зі сторін конфлікту в Україні військову техніку, але при цьому підтвердив, що угода з росією щодо безпілотників була частиною військової угоди, яка передувала вторгненню в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 402 | Додав: admin | Теги: відключення, евакуація, Київ, електроенергія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]