Пт, 2024-03-29, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
У Росії розводитимуть передньоазіатських леопардів з Ірану
Інші останні Новини світу

У Сочинський національний парк навесні прибудуть дві самки рідкісного передньоазіатського леопарда з Ірану. Як повідомляє російське інформаційне агентство, відповідні домовленості були укладені раніше з урядом Ірану.

Програма розведення передньоазіатського леопарда, що вважається зниклим в Росії підвидом, передбачає поміщені в національний парк Сочі трьох самців і трьох самок. В даний час в розпліднику вже проживають два самці передньоазіатського леопарда, доставлені з Туркменістану. У той же час, якщо вам цікавіше дізнатися, які тварини знаходяться на межі зникнення в нашій країні, тоді радимо детально вивчити на сайті redbook-ua.org Червону книга України.

Директор Сочинського національного парку Микола Пеньковський повідомив, що пізніше "привезуть ще одного "хлопця" і "трьох дівчат". Про те, у скільки обійшлося придбання тварин, або ж леопарди були передані російським зоологам в дар, російські ЗМІ не повідомляють.

Передньоазіатський, або кавказький леопард - один з дев'яти підвидів леопарда, поширений від Головного Кавказького хребта до Червоного моря і від Босфору до Пакистану. Леопарди цього виду - одні з найбільших у світі. В даний час загальна популяція передньоазіатського леопарда в світі оцінюється в 870-1300 особин.

Велика частина представників цього рідкісного підвиду мешкають в Ірані - 550-580 особин і в Афганістані - 200-300 особин. Чисельність передньоазіатських леопардів в Туркменістані становить 90-100, в Азербайджані і Вірменії - по 10-13 особин, в Грузії і Туреччини - менш ніж по 5 особин.

Леопард занесений до Додатку I Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES). У всіх державах, на території яких мешкає передньоазіатський леопард, він перебуває під охороною. У Червоній книзі Російської Федерації передньоазіатський леопард під ім'ям Panthera pardus ciscaucasica Satunin, 1914 як вид, що зникає з території Росії, віднесений до 1 категорії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: abel | Теги: Червона книга України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]