Сб, 2024-04-20, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:51
У Словенії вперше перемогла жінка на президентських виборах
Інші останні Новини Європейського Союзу

Ліберальна правозахисниця Наташа Пірц Мусар перемогла в другому турі виборів і стала першою жінкою - главою держави в Словенії.

Повідомляється, що після підрахунку майже всіх голосів Пірц Мусар випередила консервативну колишню міністерку закордонних справ Словенії Анже Логар з рахунком 54% проти 46%.

Її перемога посилює ліберальний блок країни після перемоги лівоцентристської коаліції на парламентських виборах у Словенії в квітні.

Сама Пірц Мусар заявила, що намагатиметься подолати розкол між лівими і правими в альпійській країні з населенням в 2 мільйони осіб.

"Моїм першим завданням буде відкриття діалогу між усіма словенцями", - сказала вона під час святкування її виборчої команди.

54-річна Пірц Мусар стане першою жінкою на посаді президента після здобуття Словенією незалежності після розпаду Югославії в 1991 році. Пірц Мусар представляла колишню першу леді США Меланію Трамп у справах про авторські права та інших справах у Словенії.

Нова глава держави має вступити на посаду 23 грудня, коли закінчиться п'ятирічний мандат нинішнього президента Словенії Борута Пахора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 292 | Додав: adminA | Теги: президентські вибори, жінка, Словенія, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]