Вт, 2024-04-16, 12:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:08
У відставку йде голова Одеської митниці Марушевська
Інші останні Новини з регіонів України

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська, яка входить до команди голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі, який пішов з посади, заявила про своє рішення звільнитися з посади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Марушевська заявила сьогодні на брифінгу.

Вона уточнила, що заяву про звільнення написала сьогодні, 14 листопада.

За словами Марушевської, через обставини, що склалися, реформування митниці неможливе.

"Уряд не має політичної волі для проведення митної реформи. Бачення реформування немає і в Києві", - підкреслила Марушевська, додавши, що реформа блокується на всіх рівнях, в тому числі, керівництвом ДФС.

Вона стверджує, що керівництво безпідставно звинуватило митницю "у недовиконанні платежів до бюджету".

"Там забули, що нам вдалося перерахувати понад 170 млн грн на ремонт доріг з понадпланових надходжень, і зросли наші середньоденні надходження - без врахування енергетичної митниці", - зазначає Марушевська.

Крім перерахування коштів, за її словами, протягом цього року на Одеській митниці скорочено час проходження вантажів до 1 години для компаній з низьким рівнем ризику (у 2015 році цей показник становив 4 години 40 хвилин). Міжнародний транзит оформляється за 10-12 хвилин, замість 35.

"З травня цього року більш ніж 90% товарів оформляються за ціною в контракті. Завдяки меморандуму з правоохоронними органами, ми в рази зменшили кількість необґрунтованих перевірок. Завдяки цим результатам, 650 нових компаній почали оформлення в Одеській митниці в цьому році", - акцентує Марушевська.

Як повідомлялося, у понеділок, 7 листопада голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі подав у відставку. Однією з причин він назвав зрив запуску Відкритого митного простору - проекту, гроші на який "розікрали". Він також звинуватив у зриві роботи особисто президента Петра Порошенка.

Тоді Марушевська висловлювала "тверде бажання" залишатися на своїй посаді і продовжувати розпочаті реформи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: відставка, голова Одеської митниці Марушевська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]