Сб, 2024-04-20, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Указ щодо націоналізації "Мотор Січі" підписав Зеленський
Інші останні Економічні новини

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №108/2021 про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо націоналізації підприємства "Мотор Січ"

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з документом, набуває чинності рішення РНБО від 11 березня 2021 року "Про стан виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 року "Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування".

Зеленський підписав указ щодо націоналізації "Мотор Січі"

"Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря РНБО (Олексія Данілова, – ред.)", – наголошується в документі.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, про наміри України повернути у державну власність ПАТ "Мотор Січ" повідомив 12 лютого 2021 року саме секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов. Така заява викликала неабиякий резонанс як в українському суспільстві, так і серед закордонних партнерів.

Згодом стало відомо, що Мін'юст уже працює над законопроектом про націоналізацію "Мотор Січі".

Довідка: ПАТ "Мотор Січ" – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Воно постачає продукцію до понад 100 країн світу.

За січень-вересень 2020 року підприємство отримало 930,2 млн грн чистого прибутку.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 627 | Додав: adminA | Теги: націоналізація Мотор Січі, указ, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]