Чт, 2024-04-25, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Україна в питанні безвізу стала заручницею суперечок ЄС і Туреччини - Саріуш-Вольський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна в рішенні про скасування візового режиму з Євросоюзом стала заручницею суперечок у питанні візової лібералізації для Туреччини.

Про це заявив у вівторок депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський на засіданні комітету в закордонних справах, звертаючись до віце-прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Укрінформ.

"Незрозумілою є затримка процесу візової лібералізації, де ви стали заручниками візового питання між ЄС і Туреччиною. Так не повинно бути. Тому вибачте нам за це", - зазначив польський політик.

Крім цього, він вибачився перед Україною за блокування ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС і не надану допомогу в розв'язанні проблеми щодо російського газопроводу "Північний потік-2".

"У питанні газопроводу OPAL, який є відгалуженням "Північного потоку", Україна стала заручником західного бізнесу і політичних інтересів у ЄС. Тому вибачте нам", - додав Саріуш-Вольський.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала польському депутату за таку позицію.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Ради Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна виконала всі критерії в рамках плану дій щодо візової лібералізації.

26 вересня комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) підтримав доповідь про надання Україні безвізового режиму та надав мандат на початок переговорів між інститутами ЄС.

23 жовтня президент Петро Порошенко заявив, що Україна отримає рішення про запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

У жовтні Климпуш-Цинцадзе повідомила, що "безвіз" для України затримується через дискусії між інститутами ЄС, що виникла навколо "механізму тимчасового призупинення безвізового режиму щодо третіх країн".
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: україна, Саріуш-Вольський, безвіз, ЄС і Туреччина, заручниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]