Пт, 2024-04-26, 00:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Україні гарантії безпеки Франція може надати після війни - ЗМІ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Франція може стати одним зі світових гарантів безпеки України після припинення війни із росією. Повідомляють про це ЗМІ з посиланням на слова радника президента Франції.

"Наша держава готова надати Україні гарантії безпеки. Йдеться про військове обладнання, яке допоможе відбити новий напад, або, можливо, гарантії, які передбачатимуть наше залучення у випадку, якщо Україна зазнає нападу таким чином, який дасть нам змогу оцінити, як допомогти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці гарантії будуть більше схожими на оборонні домовленості, які між собою мають члени ЄС, а не механізм автоматичної військової допомоги, передбачений 5-ою статтею НАТО.

Система майбутніх міжнародних безпекових гарантій України була однією із тем, обговорених під час розмови очільників Канади, США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Японії, ЄС та НАТО, яка відбулася у вівторок.

Іншими темами була подальша військова, фінансова та гуманітарна допомога Україні, а також залучення ширшого кола держав до антиросійської коаліції.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 514 | Додав: adminA | Теги: гарантії безпеки, Франція, україна, після війни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]