Чт, 2024-04-18, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

01:05
Українські військові пройдуть навчання у Хорватії - Резніков
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

"Сучасна добре навчена армія з потужними напарниками обов'язково переможе зграю російських убивць, мародерів та ґвалтівників", – написав Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Хорватія ухвалила рішення про навчання українських військових.

«Уряд Хорватії ухвалили рішення про навчання української армії у Хорватії. Сучасна добре навчена армія з потужними напарниками обов'язково переможе зграю російських убивць, мародерів та ґвалтівників», – написав він у твіттері.

ЄС 15 листопада запустив місію військової допомоги (EUMAM Ukraine), щоб продовжити підтримку України проти російської агресивної війни. Метою місії, офіційно створеної 17 жовтня, є посилення військової спроможності Збройних сил України, щоб вони могли захищати територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

EUMAM Ukraine передбачає проведення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки до 15 000 військовослужбовців Збройних сил України в різних місцях на території держав-членів ЄС.

9 липня у Великій Британії розпочалися навчання для мобілізованих українських військових. Повідомлялося про намір провести вишкіл для близько 10 тисяч військових.

Але потім почали з’являтися заяви про ймовірну більшу кількість військових для вишколу. У вересні повідомлялося, що навчання вже пройшли близько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ. Про долучення до тренувань українських військових раніше повідомляли також Канада, Швеція, Данія, Нова Зеландія та ще деякі країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 358 | Додав: adminA | Теги: Резніков, Хорватія, навчання, українські військов | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]