Сб, 2024-04-20, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:54
У порушенні міжнародного права Штайнмайєр на Мюнхенській конференції звинуватив Росію і Китай
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Штайнмайєр на Мюнхенській конференції звинуватив Росію і Китай у порушенні міжнародного права

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр на Мюнхенській безпековій конференції заявив, що Росія та Китай вибірково порушують міжнародне право.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, Штайнмайєр звинуватив Росію в анексії Криму без огляду на міжнародне право.

"Вона [Росія] знову зробила військову силу і насильницьке переміщення кордонів інструментом політики", - підкреслив Штайнмайєр.

Одночасно з тим президент ФРН також дорікнув Китаю, який "визнає міжнародне право тільки там, де це не суперечить його власним інтересам", що виражається в його діях "проти меншин" і загрожує сусідській політиці у Південно-Китайському морі.

"Ці дії шкодять нам усім, адже забезпечення власної безпеки за рахунок інших приводить до зростання недовіри, зростання озброєнь і нестачі безпеки", - заявив глава ФРН.

Крім того, Штайнмайєр розкритикував девіз президента США Дональда Трампа "ставте свої інтереси вище чужих".

"Створюється враження, що кожен думаючи про себе, начебто може враховувати інтереси інших", - поскаржився Штайнмайєр.

Нагадаємо, три європейські неурядові організації, включаючи авторитетну Мюнхенську безпекову конференцію, у співпраці з Російською радою міжнародних справ, оприлюднили на сайті конференції документ за назвою "12 кроків для більшої безпеки України та євроатлантичного регіону".

Цей документ, по суті, має на меті відновлення співпраці Заходу з Росією без деокупації Криму та без виконання вимог України щодо Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: порушення міжнародного права, Росія і Китай, Мюнхен, Штайнмайєр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]