Сб, 2024-04-20, 02:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:38
Уряд виділять 7 млрд грн. на нову українську школу
Інші останні Культурні новини

Уряд виділить у 2020 році 7,5 млрд гривень на Нову українську школу і реконструкцію опорних шкіл, щоб ефективніше розвивати освітню інфраструктуру. Про це заявила міністр освіти Ганна Новосад, ця сума вдвічі перевищує субвенцію за минулий рік.

“В Сумській області більше немає туалетів на вулиці, всі кошти на Нову українську школу, проведення інтернету, закупівлю комп’ютерів, природно-математичних кабінетів української мови використано в максимальному обсязі – це результат, до якого повинні прагнути інші регіони”, – повідомила Новосад.

У поточному році вперше запланували цільову субвенцію для розвитку опорних шкіл – 3,5 мільярда гривень. Також в Міносвіти запланували, щоб кожен рік ця субвенція тільки зростала, і діти у сільській місцевості отримували тільки кращу освіту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським школярам хочуть заборонити користуватися смартфонами під час уроків у школі. Заборона на різні гаджети в школах вже діє у Франції, Греції, деяких штатах США. Також «зависання» в гаджетах призводить до замкнутості дітей. З цих причин нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко вніс законопроект щодо заборони використання школярами смартфонів на уроках.

Також додамо, що нещодавно у Міносвіти заявляли, що поки не будуть запроваджувати в українських школах електронні підручники. Експеримент із заміною паперових книг електронними версіями визнали провалом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 901 | Додав: admin | Теги: українська, школа, нова, уряд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]