Чт, 2024-04-25, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
Усі російські фільми відтепер спочатку перевірятимуть на антиукраїнську пропаганду
Інші останні Культурні новини

Держкіно зобов'язало Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів до обов’язкового перегляду всіх фільмів виробництва РФ щодо їхньої відповідності українському законодавству. Два нові російські фільми – "Біла гвардія" та "Піддубний" уже заборонили для прокату в Україні.

Держкіно наголошує, що таке рішення прийняте у зв`язку з ситуацію, яка склалася внаслідок військової агресії з боку Російської Федерації, повідомляє zaxid.net.

При оформлені державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування для кінотеатрального показу для всіх фільмів виробництва Російської Федерації комісія має обов’язково переглядати кожен фільм та визначати, чи не містить стрічка антиукраїнської пропаганди.

Держкіно вважає, що такі заходи убезпечать від інформаційної агресії іноземних держав, можливого негативного інформаційно–психологічного впливу та посилять контроль за дотриманням законодавства з питань інформаційно–психологічної безпеки, з урахуванням соціально-політичної ситуації в країні.

Необхідність такого рішення особливо актуалізувалася у зв`язку із з заявками на отримання прокатного посвідчення на стрічки російського виробництва, нещодавно отриманих Держкіно: фільм "Біла гвардія" (режисер Снєжкін) та фільм "Піддубний" (режисер Орлов).

Більшістю голосів експертів, які переглянули "Білу гвардію", цей фільм було визнано як такий, що "демонструє зневагу до української мови, народу та державності". А у картині "Піддубний", присвяченій відомому професійному борцю, уродженцю України, на думку експертів, "спотворені окремі факти і переписані на користь Росії, тому в умовах війни, яку веде Росія проти України, цей фільм є інструментом інформаційної війни". Варто зауважити, що зокрема у фільмі "Піддубний" український спортсмен, уродженець міста Золотоноші на Полтавщині, показаний як російський.

Крім того, як пише у журналі "Огонёк" Андрій Архангельський: "Антиамериканізм і антизахідництво в цій картині теж класичні: і чергові сто п'ятдесят свідоцтв придумані саме для того, щоб довести просту думку - якою брехливою є Європа, якою продажною Америка, якою невинною і чистою є російська душа і що вони ніколи не зійдуться".

При цьому частина російських діячів культури та мистецтва підтримує Україну.

Російський актор театру і кіно Олег Басілашвілі засудив дії терористів та російського керівництва на південному сході України та закликав росіян взятися до внутрішніх справ, а не захоплювати чужі території.

Михайло Жванецький, Юрій Шевчук і Андрій Макаревич закликали росіян не розпалювати війну, назвавши українців сильною нацією, яка змогла повалити владу знахабнілих злочинців.

Видатний театральний режисер, народний артист України і Росії Роман Віктюк сказав, що жителям східних областей України потрібно вимкнути російське телебачення і спробувати розібратися в собі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: російські фільми, антиукраїнську пропаганду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]