Чт, 2024-04-25, 10:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Успішний запуск власної космічної ракети здійснила Південна Корея
Інші останні Новини світу науки і технологій

південна корея запуск ракета Міністерство науки Республіки Корея повідомило про успішний запуск космічної ракети "Нурі", повністю розробленої в Південній Кореї. Триступінчаста ракета, маса якої 200 тонн, працює на рідкому паливі.

Це друга спроба запуску ракети, перша в жовтні 2021 року закінчилася невдачею. Тоді двигуни третього ступеня припинили роботу раніше, і муляж супутника не був виведений на орбіту.

У ході цього запуску ракета, корисне навантаження якої становить півтори тонни, доставила в космос справжні супутники. Один з них має стежити за майбутніми запусками, ще чотири – зонди, розроблені корейськими університетами.

Ракетна програма Кореї має комерційний характер. Її мета – виведення на орбіту супутників, зокрема й своїх. Водночас йдеться про амбітний проект, покликаний підтвердити статус держави як технологічного лідера – недарма на розробку ракети було витрачено 1,5 мільярда доларів

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 354 | Додав: admin | Теги: запуск, південна корея, Ракета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]