Ср, 2024-04-24, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
В Австрії проходить виставка про війну росії проти України - "Зламані мрії"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Відні, у галереї Польського інституту, експонується виставка української художниці та дизайнерки Олени Літорелль (Helene Litorelle) «Зламані мрії. Щоденник війни з українського укриття».

Про це повідомляє пресслужба Посольства України в Австрії, пише ЗМІ.

«На виставці представлені роботи, які присвячені першим дням війни: враження художниці від київських бомбосховищ, її особисті думки та переживання, рішення рятуватися з маленьким сином від війни», – йдеться у повідомленні.

Окрім щоденника, експонуються також попередні роботи художниці, які демонструють поточні події, такі, як пандемія COVID-19 та зміна клімату.

«Серед експонатів є і предмет, що нагадує про силу та волю до перемоги людей, які споконвіку жили на території України. Йдеться про макет хустки з образами легендарної скіфської пекторалі. Його Helene Litorelle допомогла створити Скарбниця Національного музею історії України, де зберігається цей мистецький шедевр», – зазначається у повідомленні.

Виставка організована Польським інститутом у Відні та за підтримки Посольства України в Австрії. Захід можна відвідати до 9 вересня 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 408 | Додав: adminA | Теги: війна рф проти України, Австрія, виставка, «Зламані мрії» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]