Пт, 2024-04-26, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:13
В Іспанії тисячі родичів померлих від коронавірусу звинуватили уряд у вбивстві
Інші останні Новини Європейського Союзу

Тисячі родичів померлих від коронавірусу в Іспанії звинуватили уряд у вбивстві

У Верховний суд Іспанії надійшов колективний позов від понад 3 тисяч родичів померлих від коронавірусу, проти прем’єр-міністра Педро Санчеса і 22 членів його уряду. Їх звинувачують у вбивстві через злочинну недбалість.

Як повідомляє El Mundo,  скаргу подали одинадцять адвокатів з усієї Іспанії, які представляють інтереси 3268 родичів померлих. Членам уряду інкримінують «поки ще не визначене число злочинів, пов’язаних з вбивством через серйозну недбалість», оскільки вони допустили діями або бездіяльністю поширення пандемії і смерть людей від вірусу. Юристи не виключили, що позов може бути розширений і на інших чиновників. Родичі померлих вважають, що уряд поставив свої інтереси вище здоров’я людей, а міністри займалися політичними чварами, оскільки, незважаючи на поширення інфекції, в країні на початку березня були дозволені мітинги і маніфестації.

Станом на 12 травня в Іспанії зафіксовано понад 227 тисяч випадків захворювання на коронавірус, 26774 осіб померли.

Раніше американський штат Міссурі подав до суду на Китай за виникнення пандемії коронавірусу. Позов адресовано китайській владі і Компартії Китаю.

Кількість хворих на коронавірус у світі перевищує 4,2 мільйона випадків.

Продовження карантинних обмежень може спричинити незворотну шкоду для економіки, а подальше зволікання є великим ризиком. Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

На порятунок економіки Сполучені Штати збираються виділити 4 трлн доларів. Законопроекти щодо фінансової підтримки було ухвалено в Сенаті США, потім – і в Палаті представників Конгресу.

Водночас Китай спростовує звинувачення американських високопосадовців щодо приховування Пекіном реальних даних про коронавірусну хворобу на початку епідемії.

Китайська влада визнала наявність помилок у боротьбі з пандемією COVID-19 та планує реформувати методи профілактики інфекційних захворювань і систему раннього оповіщення епідемій.

За офіційною версією Китаю, епідемія коронавірусу почалась із ринку морепродуктів та тварин у місті Ухань в Китаї. У США  вважають, ніби коронавірус був створений людиною, і є докази його витоку із китайської лабораторії в Ухані.  Сполучені Штати розсекретять наявну у них інформацію про походження COVID-19, пообіцяв американський президент Дональд Трамп.

У ВООЗ допускають, що ринок у місті Ухань (Китай) не був джерелом спалаху коронавірусу, оскільки інфекцію туди могли занести. Також у  ВООЗ відзначили, що коронавірус SARS-CoV-2 не має ознак маніпуляцій і створення в лабораторних умовах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 570 | Додав: adminA | Теги: вбивство, коронавірус, уряд, ї тисячі родичів померлих, Іспаня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]