Пт, 2024-03-29, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
В Києві місія МВФ завершує роботу й незабаром оприлюднить підсумкову заяву
Інші останні Економічні новини

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду завершує свою роботу в Україні і найближчим часом випустить традиційну заяву за підсумками дискусій, проведених з владою країни, повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає УНІАН.

"Найближчими днями Міжнародний валютний фонд випустить заяву щодо питання закінчення роботи місії", - сказав Чурій.

При цьому він звернув увагу, що на поточний момент ймовірність отримання четвертого траншу від МВФ за програмою EFF, що є ключовим підсумком роботи місії та оцінки реформ з боку Ради директорів МВФ, - дещо знизилася.

"До НБУ питань (у МВФ - ред.) немає, у той же час, оскільки наближається кінець року, ми вважаємо, що ризики неотримання траншу в сумі 1,3 млрд дол. дещо збільшуються", - сказав Чурій, але не виключив, що Рада директорів Фонду може перенести питання виділення чергового кредитного траншу на наступний рік.

Нагадаємо, 14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з нашою країною, схваленої в березні 2015 року, і ухвалив рішення надати Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Таким чином, загальний обсяг уже наданого фінансування становитиме 7,62 млрд дол за загального обсягу кредитування 17,5 млрд дол.

16 вересня Україна отримала кошти третього траншу.

21 вересня Верховна Рада заслухала прем’єра Володимира Гройсмана із представленням державного бюджету на 2017 рік та ухвалила цей проект до розгляду.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для будь-яких професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

Водночас офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час прес-брифінгу у Вашингтоні 27 жовтня підтвердив можливість отримання Україною до кінця року четвертого кредитного траншу.

Водночас голова НБУ Валерія Гонтарева назвала високим ризик неотримання грошей до кінця року у зв`язку з гальмуванням реформ у парламенті. Вона також підкреслила, що відсутність необхідних рішень може поставити під загрозу й ледь досягнуту економічну та фінансову стабільність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: завершення роботи, місія МВФ, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]